Aardgas bij u thuis installeren

Verschenen op 04/04/2014 in de rubriek Techniek -> Energie

Hebt u nog geen aardgas in huis? Geen nood, een aansluiting is niet moeilijk en vast de moeite waard. Volgt u even mee, stap per stap:
Aardgas staat garant voor comfort en is een voordelige brandstof. Kiezen voor aardgas is daarom een terechte keuze, én een keuze voor de toekomst. Veel succes!

  • Ga na of er een aardgasnet in uw buurt ligt.

Dat is natuurlijk de eerste vraag. Als u niet zeker bent of er aardgas ligt in uw straat, neem dan contact met Eandis via 078 35 35 34, of loop binnen in één van de klantenkantoren. Nog makkelijker: op www.eandis.be (Klant > Aansluitingen > Aansluitbaarheid) vindt u een overzicht per gemeente, straat en huisnummer van de woningen of percelen die langs het aardgasnet liggen.

  • Zoek een installateur en kies uw toestellen

U vindt vast een installateur die voor u de binneninstallatie kan bouwen. Hij kan u ook adviseren welke toestellen het meest geschikt zijn voor uw woning. Niet alleen voor de verwarming, maar ook voor andere toepassingen, bijvoorbeeld voor warm water, koken, linnen drogen, als aanvulling bij andere energiebronnen enz.

Contacteer Eandis voor uw aansluiting en kies een aardgasleverancier

Terwijl uw installateur de binneninstallatie voor ziet, vraagt u de gasaansluiting aan bij Eandis. Wij zorgen voor uw aansluiting op het aardgasnetwerk en zullen uw meter openen. Aardgas aanko pen doet u bij de leverancier van uw keuze.

Zie ook volgende artikels:

Onderhoud condensatieketel
Zonnepanelen
Zonneboiler
Energie besparen
Aardgas
Premies