Het belang van bijvullen van airco

Verschenen op 07/12/2014 in de rubriek ->

Tegenwoordig worden meer en meer huizen uitgerust met een airco. In de zomer kan je het lekker koel houden en dat is wel een groot voordeel. In hotels en publieke plaatsen worden al langer airco’s geplaatst, maar tegenwoordig zie je een grote verschuiving naar de particuliere markt.

Dat een airco onderhoud behoeft zal je waarschijnlijk niet onlogisch in de oren klinken. Tijdens zo’n onderhoud kan ook worden gekeken of de airco niet moet worden bijgevuld. Een airco bijvullen gebeurd altijd door een specialist. Laat niet zomaar de eerste de beste je airco bijvullen.

Een airco verliest jaarlijks een aantal procenten van zijn rendement, dat wordt veroorzaakt doordat de airco een groot deel van het jaar niet wordt gebruikt. Een onderhoud zorgt ervoor dat de airco weer beter werkt. Het bijvullen van de airco kan gebeuren met gespecialiseerde producten zoals Interdaynamics Glacier Ice. Dit product is bedoeld om de airco bij te vullen.
Zonder het bijvullen van de airco of een degelijk onderhoud wordt het systeem een broeihaard van bacteriën en schimmels. Die vinden in de vuiligheid dat aanwezig is in het circuit genoeg plaats om daar te gaan nestelen. Eenmaal de airco wordt gebruikt verspreid je op die manier een grote hoeveelheid schadelijke stoffen die rechtstreeks worden ingeademd.

Airco’s van auto’s moeten ongeveer alle 3 tot 4 jaar worden bijgevuld. Het bijvullen van de airco kan gebeuren door iedere garagist. Het is snel en relatief goedkoop. Een airco bijvullen is eigenlijk een noodzaak want dat garandeert een betere werking en is ook veel gezonder voor de gebruiker.