Carport uit aluminium plaatsen

Verschenen op 31/10/2014 in de rubriek Tuin -> Tuinaanleg

Welk type carport u ook plaatst, hou er altijd rekening mee dat het bouwsel past bij de stijl van uw huis. Bij moderne woningen zal meestal het best een aluminium carport passen. Aluminium carport wordt vaak gebouwd in combinatie met glas. Het echte glas wordt wel minder gebruikt, de laatste tijd gaat men over naar polycarbonaatplaten bij aluminium carports. Deze zijn veel steviger dan een gewoon glas en dus veiliger voor de aluminium carport.

Aluminium carport

Door het gebruik van aluminium carports is het verleden tijd met verroeste steunpalen. Ofwel moet u de ijzeren palen laten metalliseren of poederlakken, maar naast de prijs van het ijzer is de kostprijs om de palen te laten behandelen ook vrij duur.  Dat maakt de kostprijs van een carport ook direct groter. Een aluminium carport is licht, toch stevig en heeft het voordeel dat het niet roest. Het aluminium van een carport kan ook in meerdere kleuren geleverd worden.

Een ander voordeel van aluminium carport in vergelijking met hout is dat er geen onderhoud hoeft op te gebeuren. Althans niet op het aluminium. Het glas moet van tijd tot tijd wel eens gereinigd worden.

Aluminium carports kunnen geleverd worden in verschillende kleuren. Deze kleuren zijn de RAL-kleuren. Meest gebruikte kleuren zijn standaard wit (RAL 9010) of grijsgroen (6009). Vaak wordt de aluminium carport geleverd met een standaardkleur. Een andere kleur resulteert meestal in een kleine meerprijs van de carport van aluminium.

Voordelen van een aluminium carport:

  • Aluminium zal niet roesten, is licht van gewicht en toch stevig
  • Aluminium carport is volledig recycleerbaar, wat het milieu ten goede komt.
  • Door het gebruik van aluminium is volledig maatwerk eenvoudig te verkrijgen.
  • Vaak wordt bij een aluminium carport een garantie van 20 tot 30 jaar gegeven