Authentic Avantgarde - exclusief tafelen met villeroy & Boch

Verschenen op 20/04/2014 in de rubriek Interieur -> Binneninrichting

Met de nieuwe Authentic Avantgarde collectie presenteert Villeroy & Boch een serviesserie van de hoogste orde, waarbij authentieke elementen gecombineerd worden met eigentijdse, exclusieve stijlvormen.

Mettlach Platten
De patronen van de nieuwe servieslijn- bestaande uit espressokopjes, - schoteltjes en presenteerblaadjes in twee formaten – zijn geïnspireerd op de typerende Mettlach Platten (tegels). Gedurende de 19e en 20e eeuw genoten deze tegels groot succes en werden onder andere gebruikt in het Bolshoi Theater in Moskou en de Dom in Keulen.

Stijlvol
Het resultaat is een exclusieve, verfijnde, kleurrijke en verrassende serie in vier intense kleurpaletten: Majestueus Blauw, Koninklijk Rood, Keizerlijk Paars en Ceremonieel Groen. Het geheel wordt afgemaakt met accenten in goud.

De typische Litron-vorm
Kenmerken voor de nieuwe lijn is de klassieke    Litron-vorm uit de 18e eeuw die de basis vormde voor de kopjes, schoteltjes en presenteerblaadjes. Let vooral op het typische oortje, dat is geïnspireerd op Chinees porselein. Verder hebben de schoteltjes opvallend hoge randen, deze originele vorm stamt uit de tijd dat de koffie niet uit de kop, maar uit de schotel gedronken werd.

Cadeau
Voor een luxe high-tea in eigen huis, of als bijzonder cadeau, met deze Avantgarde collectie kunt u alle kanten uit. Er zijn acht verschillende cadeausets beschikbaar in bijpassende cadeauverpakking

Deze producten zijn verkrijgbaar vanaf mei 2011.
Voor meer informatie over Villeroy & Boch kijkt u op www.villeroy-boch.com.