Klussen en weetjes over Badkamer

Schimmel in de badkamer voorkomen en bestrijden
Iedereen kent ze ongetwijfeld wel, de schimmels in de badkamer. Is het wel goed voor onze gezondheid dat er schimmels in de badkamer zijn. Hoe komen deze schimmels in de douche terecht en hoe verwijder je best die schimmels in de wasplaats? In dit artikel leer je de schimmels in de badkamer te bestrijden.

Waarop letten bij de inrichting of indeling van de badkamer
Bij de badkamerindeling is het belangrijk te weten waar badkamerverlichting, ventilatie of andere objecten komen te hangen. Een plan van de inrichting (of badkamerindeling) is een must om te maken.

Info en voordelen van een infraroodcabine
Een infraroodcabine wordt vaak gezet wanneer de mogelijkheden er niet zijn om een saunainstallatie te voorzien. Een sauna heeft meer ruimte nodig en soms halen liefhebbers van wellness het gebruiksgemak aan.

Villeroy & Boch badkamertrends 2011
“Trends are like rivers. They float through the world, picking up objects and ideas from one location and depositing them again somewhere else.” Kai Steffan, creative director Villeroy & Boch.

Design douchegoten: plaatsen van design doucheafvoer
Bij het verbouwen van een badkamer wordt er meer en meer overgegaan naar een inloopdouche. De wand- en vloertegels gaan over in elkaar. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van een witte douchebak die op de vloer wordt gezet. Alles moet netjes in elkaar overlopen. Daardoor oogt de badkamer groter en chiquer.

De douche- en kleedruimte
Tegenwoordig moeten ook onze badkamer mooi zijn ingericht. Vroeger stelde men zich tevreden met de inrichting van zithoeken of slaapkamers, maar nu gaat ook steeds meer de aandacht naar de inrichting van onze badkamer. ook het badkamermeubilair evolueert mee.

Goedkope badkamer
We konden het al lezen in een vorig artikel: de badkamer wordt steeds meer en meer een plaats om te ontspannen.

Design badkamersanitair
Het sanitair van de badkamer vernieuwen is een prima idee. Er bestaan tegenwoordig veel soorten designmerken van het badkamersanitair zoals wastafels, toiletten, biddets of badkuipen. Voor elk wat wils !

Het inrichten van een moderne badkamer
Een optimaal uitgevoerde badkamer vraagt om een goede planning. Want de badkamer van nu is geen puur functionele ruimte meer, maar een volwaardig vertrek waar graag en regelmatig gerelaxed wordt met behulp van baden, wisseldouches, stoomdouches, zonnebank en soms zelfs een sauna. Juist daarom zijn goede ventilatie, riolering en stankafsluiters belangrijk.

De kranen in de badkamer
Er is een gigantisch aantal mooie badkamerkranen te krijgen. Vele verschillen ook veel in prijs. Mooie designkranen zijn uiteraard een pak duurder. Een gewone douchesproeier volstaat soms ook, maar een regendouche is natuurlijk wel veel mooier. Een overzichtje van de kranen in een badkamer:

My Nature in de badkamer van Villeroy & Boch
De rust van de natuur is bijna niet te evenaren. Toch komt Villeroy & Boch wel erg dicht in de buurt met de nieuwe badkamerlijn My Nature. Pure materialen, vriendelijke kleurnuances en een subtiel decor: My Nature brengt een oase van rust in de badkamer.

Plaatsen van een toilet
Een toilet dient op een goede manier geplaatst te worden. Anders riskeert u dat de pot los gaat zitten, of erger, u riskeert lekken. Voor het plaatsen van een toilet leest u best even dit artikel.

Riolering en leidingen in de badkamer
Het water in de badkamer moet op een goede manier afgevoerd worden. Daarnaast is het belangrijk om eraan te denken de riolering van de badkamerafvoer zo goed mogelijk te plaatsen, zodat latere aanpassingen steeds nog kunnen. Over de riolering en de leidingen in de badkamer moet je dus wel even goed nadenken.

Villeroy & Boch, subway 2.0
Villeroy & Boch biedt met Subway 2.0 voor elke doelgroep een badkamerconcept op maat Een ouder echtpaar, een jong gezin, een designer of carrièretijger. Zomaar een greep uit de doelgroepen die Villeroy & Boch vanaf deze zomer aanspreekt met de vernieuwde Subway-serie. Met de zeer uitgebreide collectie van Subway treedt u zelf op als architect en creëert u uw eigen badkamerconcept op maat! Van gezins-, design- tot wellness- of stadsbadkamer.

Verlichting en ventillatie van de badkamer
Verlichting en ventillatie in een badkamer zijn erg belangrijk. De waterdamp en badkamergeurtjes moeten snel afgevoerd kunnen worden, en tijdens het douchen of baden is het wel interessant dat er een goede verlichting is. Daarnaast kan geopteerd worden voor een sfeerverlichting in de badkamer.

Welk warmwatertoestel past het best bij jou
Je hebt vandaag een enorme keuze aan warmwatertoestellen. Het gamma gaat van de klassieke geiser tot de innovatieve warmtepompboilers en zonneboilers.

Wastafels in de badkamer
De wastafel is onmisbaar in elke badkamer: u maakt er immers iedere dag gebruik van. Maar daarnaast kan een wastafel ook een decoratief element zijn. Ze bestaan in verschillende kleuren, vormen en materialen… Voor u een wastafel uitkiest, schotelen wij u graag de verschillende mogelijkheden voor.

De afwerking van de badkamer
Badkamers zijn natte ruimtes, hou hier dus ook rekening mee bij de inrichting van de badkamer. Zo moet de vloer en wand goed te reinigen zijn, maar moet dat nog steeds mooi ogen.

Badkamer ontwerpen - je eigen badkamerontwerp
Een badkamer ontwerpen vraagt een degelijke voorbereiding. Contacteer een vakman als u zelf niet erg begaan bent in het bouwen en verbouwen. Een badkamer ontwerpen is niet zomaar een kamertje opknappen. Er zit heel wat meer structuur in dan misschien oorspronkelijk gedacht.

Badkamer verbouwen - verbouwing van badkamer
Wanneer je een ietwat ouder huis koopt, zal de badkamer verbouwen een van de eerst zaken zijn die je wilt doen. Oudere badkamers zijn niet in trek, vaak is het bad te klein.

Badkamertegels kopen, keuze van tegels in de badkamer
Bij een verbouwing van een badkamer heeft u wellicht nieuwe badkamertegels nodig.

Badkamertegels – tegels in de badkamer plaatsen
De sfeer in de badkamer wordt hoofdzakelijk door de badkamertegels gemaakt. Tegels in een badkamer zijn een ideale keuze voor onderhoud, hygiëne en vochtbestendigheid.