Badkamer ontwerpen - je eigen badkamerontwerp

Verschenen op 16/11/2013 in de rubriek Interieur -> Badkamer

Wanneer het tijd wordt voor een nieuwe badkamer is het verstandig alvorens de badkamer ontwerpen te vragen, op voorhand even je licht op te steken wat er zoal gebruikt wordt in badkamers tegenwoordig.
De oude badkamer stond er misschien al een lange tijd en de badkamertrends heb je niet echt meer gevolgd de laatste tijd. Ga dus eens naar enkele badkamercentra om je licht op te steken wat er tegenwoordig veel gebruikt wordt en wat je zelf ook leuk vindt.

Eenmaal een idee gekregen wat je wil gaan gebruiken begint de volgende stap: badkamer ontwerpen.

Badkamer ontwerpen

Eerst moet de gehele ruimte opgemeten worden, met deze maten wordt dan gestart. Een badkamer ontwerpen kan je eenvoudig zelf via internet. Er zijn tal van programma’s die je helpen je badkamer te ontwerpen. De meeste werken altijd op dezelfde manier, de achterliggende software van badkamer ontwerpen is overigens meestal dezelfde, enkel het logo van de verschillende fabrikanten verschilt.

Een badkamer ontwerpen start met het opgeven van de maten van de ruimte. Hou ook rekening met mogelijke insprongen (bijvoorbeeld een uitsparing van een schouw of dergelijke). Daarna kan je de inboedel plaatsen op je badkamer ontwerp. Een bad, een douche, een meubel, een toilet, enz… allerhande zaken kunnen ingepast worden waardoor je een idee krijgt wat de ruimte zal zijn tussen de verschillende onderdelen. Tenslotte geeft het badkamerontwerp een voorbeeld in 3D hoe het er ongeveer zou kunnen uitzien. Meestal zullen de kleuren van tegels niet echt realistisch zijn, maar het gaat er hem vooral over hoe de badkamer ontwerpen er zullen uitzien wanneer het in de praktijk gezet wordt. 

Eenmaal het badkamerontwerp klaar, kunt u dit laten toelichten in uw plaatselijke badkamer expert. Indien gewest kan je met uw favoriete badkamer ontwerpen ook meerdere offertes laten opvragen.
Ga vooral ook na als je recht hebt op premies. Dan moeten de werken meestal uitgevoerd worden door een erkend installateur, waardoor je zijn factuur kan inbrengen.

Het start dus allemaal door enkele badkamer ontwerpen te zien en te interpreteren. Blijf niet honkvast aan de plaats van toe-of afvoer van voorzieningen zitten. Meestal krijg je een heel andere kijk op de zaken wanneer je een badkamer ontwerp maakt waarbij alles helemaal omgedraaid staat.