Atag gasvuur: koken op een gasfornuis

Verschenen op 22/06/2015 in de rubriek Interieur -> Keuken

Zeer hoog rendement gasvuur

Beste gasvuren koken op gas atag gasfornuis
Hun hoge rendement hebben de. A+-gasvuren te danken aan een dubbele vlamkring. De eerste vlamkring bij dit gasfornuis verzekert een krachtige en regelmatige uitstoot, terwijl een tweede vlamkring het rendement net onder de pan nog verhoogt. Deze vlamkring zorgt tevens voor een zeer groot regelbereik en een stabiele eerste gasvlam.
Een derde reden voor het zeer hoge rendement zijn de vlampoortjes. Dit zijn ronde buisjes die met hoge precisie schuin naar beneden zijn geboord en de vlammen direct onder het midden van de potten of pannen richten. Zo kunnen de vlammen zich niet rondom de pot of plan verspreiden, en gaat er dus geen warmte verloren.

Uitstekende kookprestaties op gasfornuis

A+-gasvuren leveren uitstekende kookprestaties. De warmte wordt namelijk al vanuit het midden veel beter verdeeld dan bij conventionele gasvuren. Dat resulteert in een ultieme kook- en bakperfectie, van pannenkoeken tot stoofvlees.

Snelle aankooktijd

A+-gasvuren hebben een effectief vermogen van ongeveer 65%. Dat is ongeveer 15% méér dan andere gasvuren. Doordat de brander zo compact is, blijft dat hoge vermogen ook volledig onder de pan, waardoor de aankooktijd - de tijd die nodig is om een bepaalde hoeveelheid water aan de kook te brengen - aanzienlijk sneller is dan bij andere gasvuren. Met een A+-brander kookt een liter water (in een gemiddelde pan van 22 cm doorsnee) gemiddeld 2 minuten vlugger dan op een conventionele brander. Zo bespaar je energie en tijd.

Gasvuur eenvoudig schoon te maken

Oude gasvuren bestaan uit drie of meer onderdelen: een dekseldop, een brander en een branderkelk, dit is het onderdeel waarop de brander rust. Om ze te reinigen moet je elk onderdeel loshalen en vervolgens terughalen. A+-gasvuren bestaan niet uit losse onderdelen, maar uit één geheel. Hierdoor kunnen ze eenvoudig en veilig worden teruggeplaatst en zijn ze heel gemakkelijk schoon te maken.
Het schoonmaakgemak wordt nog verhoogd door de flexibele emailstructuur waarvan de branderdop bovenaan is voorzien. Deze afwerking voorkomt eveneens beschadiging. Ook uniek is de toepassing van Keradur®- op de kelk van de A+-gasvuren.
Keradur® is een hittebestendige, krasvaste en vuilafstotende keramische deklaag die tevens garant staat voor een langere levensduur.
Dankzij hun handige formaat zijn de afneembare geëmailleerde gietijzeren pandragers die zich op de gaskookplaten bevinden zeer eenvoudig te reinigen.

Kwaliteitskeurmerk

Dankzij al deze bijzondere eigenschappen hebben de A+-gasvuren een Kookkeur gekregen. Dat is een kwaliteitskeurmerk dat door ATAG wordt toegekend nadat een onafhankelijke internationale keuringsinstantie de gaskookplaten heeft getest op onder andere rendement en emissie, aankooktijden, warmteverdeling en suddercapaciteiten. Op al deze punten leveren A+-gasvuren topprestaties.

Veiligheid gasvuren

Dankzij de thermo-elektrische beveiliging of Easy Flame Control zijn de A+-gasvuren bovendien heel veilig.
Bij thermo-elektrische beveiliging wordt de gastoevoer onmiddellijk afgesloten wanneer de brander ongewild dooft. De elektronische Easy Flame Control zorgt eerst voor een automatische herontsteking van de brander.
Wanneer het opnieuw ontsteken niet lukt, bijvoorbeeld door tocht of doordat er iets overkookt, dan wordt de gastoevoer na tien seconden automa tisch afgesloten.

Meer info? zie ATAG