Schilderen van een betonnen vloer

Verschenen op 01/11/2013 in de rubriek ->

Betonnen vloeren in garages of bergruimte stuiven vaak omdat het cementpoeder loslaat. U kunt dit probleem oplossen en tegelijk uw vloer een andere kleur geven door het beton met betonverf te schilderen.  De deeltjes in de bovenste laag worden na deze verfbeurt beter vastgehouden.  Begin het karwei met het schoon en stofvrij maken van het beton. 

Om beschadigingen aan uw betonnen vloer bij te werken, kunt u de speciaal hiervoor bestemde betonreparatiemortel gebruiken.

Het is goed om voor het aanbrengen van de betonverf een grondlaag van verdunde verf aan te brengen: de verf zal dan beter indringen en hechten.  Breng grondlaag en verf aan met een kwast of, handiger, met een roller die u aan een lange steel bevestigt.  U moet na de grondlaag minimaal twee lagen verf aanbrengen. Hou daarbij steeds een droogtijd van 24 uur aan.

De meeste betonvloeren zijn niet erg slijtvast.  Een uitzondering hierop vormt de tweecomponentenverf op basis van polyethuraan en epoxy. Deze verf is er voor de professionele toepassing en heeft u ook een professionele prijs.
Wanneer u als enige eis stelt dat de vloer niet mag stuiven, kunt u ook een kleurloos impregneringsmiddel of verdunde olie gebruiken.  Het betonuiterlijk blijft dan zichtbaar en de vloer krijgt geen aparte kleur.  Bij het aanbrengen moet u op dezelfde manier te werk gaan als bij betonverf.