Klussen en weetjes over Binneninrichting

Verf spuiten met een airless spuit of met perslucht verven
Wilt u een oppervlak echt mooi egaal van verf voorzien, en bent u geen geoefend schilder, dan is er grote kans dat u een mooier resultaat bereikt met spuiten.

Plameco spanplafonds: flexibele plafond plaatsen in 1 dag
Een mooi en tijdloos plafond in één dag, dat zijn de flexibele plafonds van Plameco.

Deuren in de woning
Overzicht van deuren en materiaalkeuze van deuren in huis

Bolsius mammoetkaars
Romantische avonden met kaarslicht, nu in deze wintermaanden kan het zo’n deugd doen. Kaarsen bestaan al eeuwen lang, en de eerst voorlopers van de kaarsen waren wellicht dikke plantenstengels die in gesmolten nierenvet werd gedompeld. Vanaf dan heeft de kaars en het kaarslicht de mensen betoverd.

Bouwtrends 2011 - interieurtrends en woontrends
Het einde van het jaar is traditiegetrouw de tijd om op zoek te gaan naar nieuwe trends voor het volgend jaar. Deze bouwtrends voor 2011 zijn het van het om rekening mee te houden wanneer u op zoek bent naar nieuwe woontrends.

Dressing voorbeelden – ikea dressing
Een dressing behoorde vroeger tot de beter klassen van de bevolking. Dat was vroeger, tegenwoordig is een dressing echt in!

Egaliseren van een houten vloer
egaliseren van een houten vloer

Nieuwe trends Villeroy & Boch: Farmhouse Touch

Lang leve het buitenleven!
Villeroy & Boch presenteert Farmhouse Touch
.

interieurafwerking: decoratief afwerken van interieurs
Interieurafwerking zit in de lift. Tegenwoordig bestaan er zelfs opleidingen om zelf interieurafwerker te worden.

Leren behangen: behangtechnieken (1/2)
Behangen is een van de meest bevredigende klusjes in huis, want u ziet meteen resultaat. Zodra de voorbereiding achter de rug is, werkt u de wanden in een mum van tijd af. Het enige lastige is, dat u soms om obstakels als ramen, deuren, schakelaars, radiatoren en dergelijke heen moet werken. Het is belangrijk te weten hoe je dat het best aan kunt pakken. Maar eerst moet u de basistechnieken van het behangen onder de knie krijgen.

Leren behangen: behangtechnieken (2/2)
Leren behangen is niet eenvoudig, vooral niet wanneer je voor de eerste keer wil behangen: Vroeg of laat moet u een keer de hoek om; het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt.

Paasdecoratie Villeroy & Boch nieuwigheden chicken!
Villeroy & Boch introduceert de nieuwigheden Chicken! en paasdecoratie

Heerlijk! De lente staat weer voor de deur En om ook aan tafel het lentegevoel te krijgen, kan een mooi lenteservies met bijbehorende accessoires niet ontbreken.

Plafond verlagen
Beschrijving hoe een plafond te verlagen. Ga hiervoor berekend te werk. Om een plafond te verlagen is het belangrijk om te letten op de goede afkwering.

Romantische woonkamer inrichting
Vele mensen veranderen ieder jaar wel eens van interieur in hun woonkamer. Het salon wordt verwisseld van plaats, de livingtafel wordt een kwartslag gedraaid.

Kiezen voor spanplafonds
Bij renovatie van een bestaande woning is het soms nodig om een nieuw plafond te hangen. Soms is het bestaande plafond te hoog, waardoor te veel energie verbruikt wordt om de ruimte te verwarmen, soms is het plafond gewoon te ouderwets. Om eenvoudig een nieuw plafond te hebben kan je opteren voor een spanplafond.

Tegels lijmen: lijmen van tegels
Bij verbouwingen worden vaak nieuwe tegels gelijmd. Vooraal voor een badkamer of een nieuwe keuken is tegels lijmen best wel gezellig. In de badkamer is het een van de betere alternatieven omdat tegels lijmen iets is wat blijvend is en ook vochtbestendig is (als het juist is gedaan).

Tips om muurtegels te schilderen
Als onderdeel van interieurafwerking is het schilderen van tegels een vaak gebruikt gegeven. Hou er echter rekening mee dat niet iedere verf geschikt is om te schilderen op tegels op gelijk welke plaats.

Tips & tricks om te verven
Voor een goed resultaat van geschildende muren is een goede voorbereiding essentieel. Verven is niet zomaar een pot verf opentrekken, uitsmeren en klaar. In de keuken of badkamer bijvoorbeeld is een regelmatige damp en vochtinslag en is hygiëne uiterst belangrijk, daarom moet de keuze van de verf goed overwogen worden.

Nieuwe interieurideeën van Villeroy & Boch: Amazonia

Amazing Amazon
Villeroy & Boch presenteert Amazonia

Steakmessen villeroy & boch keukenmateriaal
Een steakmessenset is bij elke gelegenheid een prachtig cadeau, denk bijvoorbeeld ook aan Vaderdag!

Woontrends 2011
Vandaag zoeken we de kwaliteit op. Duurzaamheid gaat voor op vluchtige verlangens, ook in ons interieur. We spreken dus niet over echte trends, maar over filosofieën die onze aankopen en voorkeuren nog voor een hele tijd zullen beïnvloeden.

Zelf een inbouwkast maken
Inbouwkasten zijn een perfect alternatief om een ruimte met verloren hoekjes toch om te toveren tot een functioneel iets. Opbergkasten zijn in vele huizen een probleem, steeds te weinig.

Oosterse tapijten kopen en vergelijken
Op veel plaatsen in tapijthandelaar lang synoniem geweest met oplichter. Het kopen van Oosterse tapijten, oud of nieuw, handgeknoopt of machinaal vervaardigd, vereist nog steeds een zekere mate van kennis en voorzichtigheid.

Authentic Avantgarde - exclusief tafelen met villeroy & Boch
Villeroy & Boch presenteert de Authentic Avantgarde Collectie.

Behang verwijderen - behangpapier losweken
Voor dat je gaat behangen is het natuurlijk belangrijk dat je ondergrond/muur goed is. In oude huizen heb je vaak het probleem dat je oude lagen behang hebt, vaak zelfs dubbele lagen behang en als je dat er dan eenmaal af hebt, kom je vaak putjes en gaten tegen.