Carport prijzen - kostprijs van een carport

Verschenen op 27/10/2014 in de rubriek Tuin -> Tuinaanleg

Ook in andere seizoenen is een carport een ideaal onderkomen voor uw wagen. Eigenlijk kan men stellen dat een carport beter is voor de wagen dan een gewone afgesloten garage. Onder een carport ontwikkelt zich een ideale luchtcirculatie. Dat voordeel heb je bij een garage niet. De wagen droogt minder snel op in de garage, wat uiteraard ook niet bevorderlijk is voor de conditie van de wagen.

Carport prijzen

De prijzen van carports liggen vaak uiteen. Het is verstandig om eerst even uw licht op te steken welk type carport nodig is bij uw woning of uw eisen. De carport prijzen zullen hierop een invloed hebben. Begin er dus niet zomaar onbezonnen aan!

Het plaatsen van een carport wordt meestal uitgevoerd doorvakmensen van de firma van de carports. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat u alles zelf plaatst, maar dan moet u een handig Harry zijn. Om de carport prijzen te drukken kunt u natuurlijk opteren om alles zelf te doen.
De belangrijkste prijs van een carport is het materiaal.

De meeste prijzen van carports variëren voor een beginmodel tussen de 2500 en 5000 euro.
Soms liggen de prijzen van carports lager, maar ga niet op zoek naar een goedkope carport, vaak is hier iets mis mee, of zijn ze lang niet sterk genoeg of gebouwd van een minder kwalitatief materiaal. Zo heeft een type carport prijzen waarbij aan 1 kant de ophanging van een plat dak is. In de winter kan zo’n dak bezwijken onder het gewicht van de sneeuw. Opteer daarom best niet voor een goedkope carport.

Vraag op voorhand een prijsofferte voor carport bij verschillende verkopers. Bekijk even wat showmodellen voor u op zoek gaat naar een carport kostprijs. Allereerst is het model belangrijk, dit moet passen bij de stijl van de woning. Zo zijn er in hout, metaal, met dakpannen, met doorzichtig dak, met platte daken, met zijpanelen, met steunbalken, …

Keuze genoeg in verschillende carports, echter wanneer de prijs van een carport meespeelt kunt u het best opletten waar u de carport kopen zal.