Dressing voorbeelden – ikea dressing

Verschenen op 15/06/2014 in de rubriek Interieur -> Binneninrichting

Natuurlijk moet er de ruimte voor voorzien worden, maar bij een verbouwing van oudere huizen met 4 of 5 slaapkamers vaak eentje omgebouwd tot dressing.
De kinderwens is bij velen niet zo hoog meer, waardoor er vaak een kamer overblijft.
Men zoekt dan een nieuwe bestemming voor die kamer, en vaak is dat een bureau, een grotere badkamer of een dressing bijvoorbeeld.

In dit artikel over dressing voorbeelden geven we hier alvast een ikea dressing voorbeeld:

Ikea dressing

Een leuk idee, maar het moet natuurlijk praktisch haalbaar zijn, is om een dressing te plaatsen waarbij twee ingangen zijn. Eentje vanuit de slaapkamer, en een andere vanuit de badkamer. Ga maar eens na hoeveel keer je van de badkamer op weg bent naar je huidige kleerkast, en van je slaapkamer naar de kleerkast… Een combinatie in een dressing zou een ideale oplossing zijn voor het heen en weer geloop op zoek naar de gepaste outfit.
Bij een op maat gemaakte dressing gaat de prijs van een dressing al gauw snel de hoogte in. Hier wordt meestal per lopende meter gerekend. Prijzen schommelen rond de 600 tot 800 euro voor een dressing. Veel hangt natuurlijk af van de gekozen materialen, de mogelijkheid tot inbouwen (bijvoorbeeld in een zolderkamer waar het dak schuin afloopt, of in een rechte effen kamer)

Alleszins is het de bedoeling om een dressing zo ruim mogelijk te maken. Moeilijk bereikbare plaatsjes in een hoek worden ook altijd gebruikt. Daar kan je spullen kwijt die weinig tot niet gebruikt worden, maar waarvan je ze liever niet weggooit ook. Legborden tot op het plafond of een kort haakje voor 4 kledingstukken, alles is mogelijk.

Verlichting in de dressing
Het is altijd een leuk idee om een grote spiegel in te bouwen in de dressing. Op die manier kan je de gepaste outfit kiezen, en ook direct passen. Mocht je ruimte genoeg hebben kan je rechtover de eerste spiegel nog een andere spiegel plaatsen. Voordeel daarvan is dat de je je outfit ook van achter kunt bekijken en dat de dressing groter lijkt. Bijhorend is een goede verlichting nodig in de ikea dressing. Kies voor neutraal licht, want vaak krijgt kledij een verkleurde tint onder halogeenlicht.
Vloertegels horen niet in een dressing. De koude vloer zal je geen aangenaam gevoel geven wanneer je op zoek bent naar een geschikte outfit. Vaak sa je er op je blote voeten. Tegels horen meer in de badkamer. Bekijk hiervoor de badkamertegels.

Voorbeeld dressing