Goedkope briketten zelf maken

Verschenen op 02/09/2015 in de rubriek Interieur -> Kachels

Het probleem is dat brandstof de laatste jaren een flik pak duurder is geworden.

Goedkope briketten kopen - op zoek naar voordelige briketten
Bestel nu uw brikettenmaker voor gratis briketten.

Briketten zijn in principe gemaakt van echte houtschilfers die onder een zeer hoge druk samengeperst worden. De houtsnippers worden door lignine aan elkaar gebonden, en zo blijft de briket in haar geperste vorm. Lignine is een natuurlijke stof die aanwezig is in hout, er wordt dus geen extra lijm of chemise stof aan toegevoegd.

De kwaliteit van de houtbrikketten is verschillend, naargelang de gebruikte houtsoort.
De kostprijs van houtbriketten schommelt al snel van 200 tot 250 euro per kubiek.

Wanneer u dus op zoek gaat om goedkope briketten te kopen, dan bent u er dus snel aan wanneer u kiest voor houtbriketten. De goedkoopste briketten, die maakt u zelf!

Goedkope briketten zijn briketen gemaakt uit gerecycleerd papier

Iedereen kent het fenomeen van overtollig en oud papier. Er bestaan speciale brikettenpersen waarmee u krantenpapier en ander wateropzuigend papier kan omtoveren tot goedbrandbare en goedkope briketten. De papieren brikettenpers is vrij eenvoudig in gebruik. Overtuigd van het gebruiksgemak van de brikettenmaker?
Maak dan gebruik van de TIJDELIJKE aanbieding onderaan deze pagina, of bestel uw exemplaar hier.

  • Verzamelen een stapel oude kranten, of ander papier. Let erop dat hier geen gecoate of glanzende papierformaten tussen zitten. Die nemen geen water op, en zijn niet geschikt om te persen tot goedkope papierbriketten.
  • Doe ze in een ton met water, en mix het geheel. Mixen kan met de hand, maar wanneer u een staafmixer (al dan niet op de boormachine) heeft, gaat dit stukken eenvoudigere.
  • Doe de papierpulp in de houder van de brikettenmaker en pers door middel van de scharnierende handvaten het overtollig water eruit.
  • De vorm van de briket is nu gemaakt, maar niet alle water kan wegvloeien. Daarvoor dient u de goedkope briketten nog enkele weekjes te stockeren, in afwachtig dat ze helemaal droog zijn tot in de kern.
  • Eenmaal droog zijn dit goedkope en goed brandbare briketten. En u hoeft bovendien geen moeite te doen om het oud papier naar het containerpark te brengen.

Benieuwd hoe zo'n brikettenmaker uw oud papier kan recycleren? 
Via onderstaande link krijgt u als trouwe bezoekers van Lekkerklussen zo'n brikettenpers aan voordelig tarief:
Brikettenpers - tijdelijke aanbieding