Goedkope isolatie - isolatieprijzen

Verschenen op 25/07/2014 in de rubriek Ruwbouw -> Isolatie

En dat is logisch. wanneer vroeger huizen werden gebouwd was de kostprijs van energie een heel pak lager dan wat ze nu is. Waarom zouden mensen dan moeite en kosten doen om veel isolatie te gebruiken in hun woning? Zet gewoon de verwarming wat hoger, of steek wat dikkere kolen in de kachel...

Helaas kunnen wij ons niet meer permitteren om op die manier nog te denken. Een degelijke isolatie betaalt zichzelf al snel terug door de lagere energiefactuur nadien.
Vaak worden rolluiken in een bestaande woning niet geïsoleerd, en dat is jammer, want een uitsparing voor een rolluik is een echte warmteverliezer in huis.
Vaak voel je letterlijk de wind waaien door die openingen. Je moet hier geen genie voor zijn om te weten dat je al met goedkope isolatie dit probleem grotendeels kan oplossen.

Prijzen goedkope isolatie:
Het verschil tussen geen isolatie en goedkope isolatie is veel groter dan het verschil tussen goedkope isolatie en betere/ideale isolatie. Maar wanneer je een oude woning isoleert is het natuurlijk beter direct naar de beste oplossing te gaan. Maar wanneer het budget toch beperkt is, en de nood van isoleren wel degelijk wordt ingezien kan gekeken worden naar goedkope isolatieproducten zoals isomo, glaswol of rotswol.
De richtprijzen per vierkante meter zijn ongeveer:

  • Isomo: 5 mm dikte rond 8.3 € / m²
  • Glaswol: 5 mm dikte rond 9 € / m²
  • Rotswol: 5 cm dikte rond 9.4 € / m²

Vaak is voor het isoleren van rolluiken enkele vierkante meters voldoende om het tochtgevoel en warmteverlies van de woonkamer te weren.
Goedkoop isoleren is in sommige budgetproblemen dus wel een winst!