Gratis lening simulatie

Verschenen op 29/04/2015 in de rubriek Geld -> Voorbereiding

Een gratis lening bestaat niet, zeker niet voor een hypothecaire lening.  Vind je online toch een gratis lening, dan mag je er zeker van zijn dat er alsnog voorwaarden aan verbonden worden die niet in jouw voordeel zullen spreken.

Gratis lening simulatie – simuleren lening huis
Om een lening aan te gaan is het belangrijk te weten welk bedrag je kan lenen en wat hiervoor de aflossingtermijn zal zijn. Op voorhand de lening bekijken wil zeggen dat je later niet voor verrassingen kan komen te staan.

Ben je echt op zoek naar een lening? Geef dan je echte contactgegevens op, zodat de bank of leningsinstantie jou kan contacteren. Enkel op die manier zul je een correct feed-back krijgen van de lening die voor jou van toepassing kan zijn.

Een gratis lening simulatie:

Bij een simulatie van een lening komen er altijd enkele vragen standaard terug, zoals daar zijn: de gemiddelde maandelijkse inkomsten, al dan niet hebben van andere terugbetalingsverplichtingen, vaste uitgaven op maandbasis en welk bedrag u zelf kan investeren. Daarnaast moet iedere simulatie nog even aangepast worden op het type lening. Hypothecaire leningen zullen een lagere rentevoet hebben dan leningen die voor om het even welk doen kunnen worden aangegaan.

Via de online leningsimulatie kunt u perfect weten tot welk bedrag u een lening kan ontvangen van de bank met het eigen spaarvarkentje dat je tot dan doe hebt bijeen gespaard. Weet dat je een hoger bedrag kan lenen, wanneer je een langere looptijd van de lening kiest. Maar tegen het einde van de rit betaal je dan uiteraard ook meer terug aan intresten.

Via de bank kan je ook te weten komen welke intrestvoet u moet nemen: vast of variabel. Andere mogelijkheden zijn ook beschikbaar tegenwoordig. Veel hangt af van uw visie op de toekomst en het al dan niet bereid zijn van een risico te nemen.

Om een gratis lening simulatie uit te voeren kunt u op de meeste websites van banken en verzekeringskantoren terecht.