Houten carport plaatsen – carport in hout

Verschenen op 19/11/2014 in de rubriek Tuin -> Tuinaanleg

Veel is afhankelijk van de oprit en de plaats waar huis en/of losstaande garage is gebouwd.

Houten carports worden in standaardmaten gemaakt, maar een speciale aanpassing op maat kan in vele gevallen ook altijd (tegen een extra meerprijs voor de aanpassing)
Wanneer naast een woning een houten carport wordt geplaatst op een terrein waar geen garage beschikbaar is, is het ook mogelijk om een extra bijgebouwtje aan de carport te plaatsen.
Dit bijgebouwd houten huisje wordt dan vaak gebruikt voor het opbergen van fietsen of ander tuinmateriaal.

In de winter kan zo’n aanbouw aan een houten carport ook dienst doen om houten tuinmeubelen te overwinteren.
Het voordeel van een carport in hout met bijhorend gebouwtje is dat het geheel mooi oogt, en geen overtollige plaats inneemt op het perceel waar anders een apart tuinhokje zou moeten gezet worden.

Houten carports moeten gemaakt worden van weersbestendig hout. Vaak wordt hiervoor een keuze gemaakt tussen Noors dennenhout, geïmpregneerd dennenhout of oregon.

Voordelen van een houten carport

Vaak wordt gedacht dat een afgesloten garage de beste oplossing is om de wagen goed te onderhouden en binnen te zetten. Maar een carport biedt een betere bescherming voor de wagen. In een garage is vaak geen verluchting. De natgeregende wagen wordt binnengereden en droogt maar moeilijk op. De lucht in de garage is hierdoor vaak zeer vochtig, waardoor roestvorming wel degelijk snel kan optreden.
De wagen parkeren onder een houten carport zorgt ervoor dat de wind nog steeds vrij spel heeft, wat ervoor zorgt dat de wagen snel wordt drooggeblazen. Op die manier wordt de wagen beter beschermd tegen roest.