interieurafwerking: decoratief afwerken van interieurs

Verschenen op 04/06/2014 in de rubriek Interieur -> Binneninrichting

Logisch want steeds meer mensen kiezen ervoor om na een verbouwing alles tot in de puntjes af te werken. Wanneer het een totaal afgewerkte verbouwing is en er is nog budget over is het misschien een goed idee om even stil te staan bij de interieurafwerking.

Wat is interieurafwerking

Op de vraag wat interieurafwerking inhoudt bestaan vele antwoorden. Sommigen gaan zeggen dat het een klusjesman is, die zich bezighoudt met alle oneffenheden weg te werken. De plintjes perfect recht zetten, zorgen voor afwerking in het algemeen dus. Maar eigenlijk is het nog veel meer dan dat.

Een interieurafwerking omvat niet enkel een kamer in je huis decoreren en afwerken. Een specialist bij afwerking van interieurs weet perfect hoe je sfeer in een kamer brengt. Welke soort verf kan in combinatie met welk behang? Kunnen we misschien accentueren door gebruik te maken van een nieuw en onbekend materiaal? Lichtinvallen proberen veranderen, enz…
De job van een interieurafwerker beperkt zich niet alleen op woonkamers en badkamers, steeds meer wordt de hulp ingeroepen om publieke plaatsen te gaan decoreren. Een dokterspraktijk, een vergaderzaal, een inkomhal van een hotel, … Alles wat tot in de puntjes moet worden afgewerkt heeft de input nodig van interieurafwerking.

Een interieurafwerker kunt u ook contacteren voor het grove werk. Plaatsen van gyproc-wanden, valse plafonds hangen, laminaatvloeren leggen, omkastingen van haarden, enz… Een goede interieurafwerker zal u zeker kunnen assisteren in deze klusjes.

Zowieso is het altijd verstandig om even de hulp van een vakman in te roepen wanneer het tot in de puntjes moet afgewerkt zijn, want niet iedereen is een handige Harry.
Vraag altijd even naar referenties, een porfolio met tal van realisaties is alvast indrukwekkend. Ook op die manier weet u dat hij / zij ervaring heeft, en dat u dus niet te veel zult betalen aan de afwerking van uw interieur.

Meer info nodig? bekijk onze rubrieken interieur en interieurafwerking.