Klussen en weetjes over Isolatie

Zelf schuimbeton maken?
Kiezen voor zelfgemaakte schuimbeton? Hou rekening met de droogtijd van schuimbeton en de verschillende soorten en densiteiten van schuimbeton en de voorwaarden om schuimbeton correct te gieten.

Voordelen van dakisolatie
Voordelen van dakisolatie: Binnen enkele jaren wordt dakisolatie in alle Vlaamse woningen verplicht. Verhuurt u een woning? Wacht dan niet langer en laat nu uw dak isoleren! U krijgt hiervoor een stevig duwtje in de rug van de Vlaamse overheid en Eandis.

Wat is schuimbeton
Schuimbeton is een mengeling van cement, water, fijne toeslagstoffen, schuimmiddel en lucht. De juiste samenstellingen van zo’n mengsel schuimbeton is afhankelijk van de gewenste toepassing.

Isoleren met isocell thermische isolatie
Meer wooncomfort dankzij een goede thermische isolatie

Isolatie van het dak
Warmte-isolatie of thermische isolatie is een eigenschap van materialen en constructies om de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal of de constructie tot een minimum te reduceren.

Dakisolatie tips: 25% van de woningen nog geen dakisolatie
Eandis voerde een studie uit, en daaruit bleek dat maar liefst een kwart van de woningen in België nog niet beschikken over dakisolatie. Nochtans is dakisolatie een zeer eenvoudige en renderende methode om energie uit te sparen.

Energiebesparende maatregelen: dakisolatie
Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. De Vlaamse overheid maakt er een absolute priori¬teit van dat tegen 2020 iedere woning voorzien is van dakisolatie

Goedkope isolatie - isolatieprijzen
Bezitters van oudere woningen hebben vaak te kampen met hogere energiefacturen.

Nieuwe ramen met isolerend glas
De warmte in huis verdwijnt het snelst door enkel- glas in ramen en buitendeuren. Ook de koude-straling is hier het sterkst merkbaar. Hoewel het een groot effect heeft op de behaaglijkheid in huis, is het isoleren van ramen ook meteen de duurste van alle isolatiemaatregelen. Toch is het het overwegen waard. Het isoleren van ramen kan met dubbelglas (twee glasplaten met een hermetisch gesloten luchtspouw), met dubbele ramen of met voorzetramen.

Radiatorfolie en ventilatiesystemen
Radiatorfolie en ventilatiesystemen

Spouwmuurisolatie: na-isolatie van een spouwmuur
Het probleem bij oudere huizen (gezet tussen 1930 en tot een stuk in 1970) is dat er wel een spouwmuur is gezet, maar die ruimte niet is geïsoleerd. Een groot deel van de warmte gaat via die weg verloren. Spouwmuurisolatie is een oplossing voor dit isolatieprobleem. Dit zijn meestal niet de meest voor de hand liggende isolatieoplossingen.

Superisolerend glas kostprijs
Bij oudere woningen wordt nog vaak enkel of dubbel glas teruggevonden. Indien de muren degelijk geïsoleerd zijn, zijn de ramen een van de grootste warmteverliezende factoren. Dubbel glas is een verouderde techniek en enkel glas, tja, dat is al lang achterhaald.

tonzon thermokussens: hoge energierekening.
Koude vloer oorzaak hoge energierekening.

Vloerisolatie: hoe uw vloer best te isoleren?
Vloerisolatie: hoe uw vloer best te isoleren?

warmte-isolatie
warmte-isolatie

Bestaande vloer isoleren – vloerisolatie
Dat oudere huizen vaak weinig tot niet geïsoleerd zijn weten we ondertussen wel. Het is tamelijk eenvoudig om daaraan iets aan te doen.

Energiebesparende maatregelen : Buitenmuurisolatie
De warmteverliezen van een woning zijn groter bij woningen met veel buitenwanden.