Klussen en weetjes over Kachels

Goedkope briketten zelf maken
Wellicht bent u ook op zoek bent naar goedkope brandstoffen, en eventueel goedkope briketten.
Er zijn verschillende soorten kachels en haarden. In een allesbrander worden vaak briketten gebrand.

Zelf papieren briketten maken van oud papier
In de kachel of haard worden vaak gekochte briketten gebrand. Deze zijn eenvoudiger om te stockeren en er moet geen zwaar werk verricht worden zoals bij het omhakken van bomen en op maat zagen van blokjes hout. Het nadeel van briketten is dat ze weer duurder zijn. Zo heeft iedere brandstof voor kachel of haard zijn nadelen.

Gevelkachel plaatsen
De plaatsing van een gevelkachel is een lekker klusje voor de doehetzelfde. Hou er wel rekening mee dat een gevelkachel toch ook goed moet geplaatst worden, want anders kan de gevelkachel bijvoorbeeld terug rook naar binnen nemen.

Houtkachel plaatsen, verwarming met hout
Het plaatsen van een houtkachel is een vrij eenvoudig iets. Er dient wel rekening te houden met bepaalde voorschriften zodat de houtkachel goed kan geplaatst worden.

Zelf open haard bouwen
Wanneer je zelf van start gaat om een open haard te bouwen, is het eerste wat je nodig hebt een schoorsteen voor die open haard.

Open haarden
Het spel van de vlammen, het knetteren van het hout, de onmiddellijk voelbare kracht van het vuur; open haarden bieden een toneel voor een aangrijpende ervaring. Daarom zijn ze zo populair - hoewel open haarden ten aanzien van verwarmingsvermogen, zuinigheid en ecologische balans voor kachels onderdoen.

Waarom kiezen voor open haarden of kachels
Open haarden en tegelkachels zijn van oudsher het toonbeeld van romantiek, een behaaglijke sfeer van wonen en warmte. Ze verbinden modern design met een verfijnde techniek van verwarming en bieden u bovendien velerlei voordelen.

Voordelen van openhaardkachels
Voordelen van openhaardkachels

Gelhaard of gelkachel
Ooit al gedacht aan een gelhaard of gelkachel te plaatsen in uw living? Gelhaarden zijn erg decoratief en bieden enkele belangrijke voordelen tegenover gewone kachels of haarden. Vandaar dat appartementen vaak gebruik maken van dit nieuwe type kachel: de gelkachel.

Voordelen van pelletkachels
Pelletkachels zijn tegenwoordig meer en meer in trek. Niet alleen omdat het zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook omdat de prijzen van de pellets lager liggen dan andere primitieve brandstoffen.

Kiezen voor warmeluchtkachels
Kiezen voor warmeluchtkachels

Werking van een pelletkachel
Pelletkachels vormen een nieuwe soort verwarming, die goed lijkt om de oudere modellen op hout of mazout. Pelletkachels geven een gezllige warmte, net als een houtvuur, maar zijn veel minder arbeidsintensief om te vullen en ook veel zuiniger met hun brandstof.