Keuken prijzen – Kostprijs van een keuken

Verschenen op 01/06/2014 in de rubriek Interieur -> Keuken

Een massieve keuken, gemaakt door een echte vakman. Of ga je voor een goedkope keuken, uit een fabrieksserie?

Het verschil ligt hem niet enkel bij de kostprijs van de keuken. Op gebied van kwaliteit is er ook veel gaande in keukenland. Oké, toegegeven, een ikea keuken is mooi, maar het vaak gemaakt uit vezelplanken met wat houtmotief rond. Een vakman die er zijn dagelijks brood mee moet verdienen lacht natuurlijk met deze kwaliteit.
De keuken van een vakman zal al snel rond de 10000 euro kosten, en dan heb je nog niet de superdeluxe keuken die echt aanspreekt. Maar voor dat geld krijg je wel een degelijke, massieve keuken die na 20 jaar nog steeds mooi zal zijn.

In ikea of andere te vergelijken winkels vind je jouw goesting al rond 3000 tot 5000 euro. Dan heb je nog niet echt gekeken naar de goedkope budget keukens in hun gamma. De vraag is nog wel als die keuken er na 20 jaar nog zal staan?
Je kan de vraag ook omdraaien: na 20 jaar wil ik niet nog steeds op dezelfde keuken kijken. Liever dan opnieuw 5000 euro uitgeven en een vernieuwing in het interieur hebben.

De prijs van keukens verschilt uiteraard naargelang smaak en inrichting en afmeting. Voor iedereen zal de prijs anders zijn, vandaar dat het heel moeilijk is om een richtprijs te plakken op een keuken.

Op zoek naar een keuken?
Doe je ronde naar allerhande keukenwinkels, en ga ook even bij de vakman langs. Ook al ben je niet op zoek naar zo’n (duur) type, je kan er altijd leuke keukenideeën opdoen.