Keukenlichten en keukenverlichting : licht in de keuken

Verschenen op 28/05/2014 in de rubriek Interieur -> Keuken

Vandaar dat het belangrijk is om een goede keukenverlichting te hangen.
Je hebt het wellicht al ondervonden dat werken in een keuken met gedimd licht veel moeilijker is dan wanneer er veel helder licht is. De keuken wordt hygiënischer wanneer er goed gereinigd kan worden, het vuil kan het best verwijderd worden wanneer er genoegd keukenverlichting is.

Bij het veranderen van de keuken moet er bijgevolg rekening gehouden worden met de opties voor lichten. Vergeet vooral de optie van LED-verlichting niet te bekijken in de verlichtingszaak. LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Deze soort verlichting is aanzienlijk energiebesparend.

LED-verlichting is geboren in de jaren ’60, maar toch kent deze soort keukenlichten pas in de laatste jaren een grotere groei, vandaar dat het ook de volgende generatie in verlichting wordt genoemd.
De voordelen van verlichting in de vorm van leds in de keuken  zijn aanzienlijk: De mogelijkheden van LED-keukenverlichting zijn erg breed. Armaturen voor leds zijn al in vele vormen en maten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende soorten kleuren verkrijgbaar en hebben leds een levensduur dat 4 keer zo lang is als de klassieke TL-verlichting en zelfs tot 20 keer zo lang als halogeenverlichting.
Bovendien kunnen leds ook buiten gebruikt worden.

In de toekomst zal de keukenverlichting, en zeker met name de led-verlichting blijvend innoveren in energiezuinigheid. Het is nu al een leuke gadget om te hebben in de keuken. Zo zijn er de led-strips die bijzonder effeciënt zijn onder keukenkassen als indirect licht.
Ze geven een heel aparte en moderne sfeer.