Leuk voederhuisje om vogels te voederen

Verschenen op 03/08/2015 in de rubriek Tuin -> Tuinaanleg

Het plaatsen van een leuk voederhuisje kan ervoor zorgen dat vogels jouw tuin zullen kiezen om vaak naartoe te komen.

Leuk voederhuisje - design voederhuisje kopen
Om de vogels gezond en wel door de koude winter te helpen is het aangeraden ze bij te voederen, en dan liefst met energierijk voedsel zoals pindanoten, vetbollen, enz…
Een mogelijkheid is het plaatsen van een decoratief design voederhuisje of een voederhuis in klassieke stijl op een strategische plek zodat je ziet wat er gebeurt vanuit het keukenraam. Roodborstjes en andere vogels zullen zich tegoed doen aan al het lekkers dat te vinden is in en rond het voederhuisje. Een bijzonder leuk model is wel de voederschuur. Deze voederschuur kan een heel pak voeder bevatten en de vogels kunnen er naar hartenlust van eten.

Voederhuisje kopen

Voederhuisje kopen

Het voederen van vogels zal bovendien zorgen dat ze ook in warme periodes de weg naar uw tuin blijven vinden. Het huisje is tevens een leuk gadget in de tuin.
De combinatie van voederhuisjes met woonhuisjes bestaat ook. Deze huisjes zorgen ervoor dat de vogels in het voorjaar ook kunnen broeden op hun favoriete eetplaats van de afgelopen winter. Zo hoeven ze dus niet ver te zoeken!

Er bestaan bijzonder veel verschillende modellen voederhuisjes en woonhuisjes voor vogels. Tuinadvies heeft één van de grootste collecties in België en Nederland, en is daarom uw bezoekje meer dan waard: Bekijk hier het assortiment voederhuisjes.

Voederhuis tip:
voorzie naast voedsel voor vogels ook vers drinkwater, vooral wanneer het vriest. De vogels raken op die dagen moeilijk aan vers drinkwater. Dagelijks een vers schaaltje zetten is snel gedaan, maar voor vogels een enorme hulp.