Loodgieter tips om een verstopping te voorkomen

Verschenen op 14/10/2016 in de rubriek ->

Zeef boven de afvoer plaatsen

Loodgieter tips om een verstopping te voorkomen
In de meeste gevallen wordt een verstopping veroorzaakt door afval dat door de afvoer wordt weggespoeld. Denk bijvoorbeeld aan etensresten in de keuken of haren in de badkamer. Om verstoppingen te voorkomen moet je daarom trachten zoveel mogelijk van dit afval uit de afvoer te houden. Een goede voorzorgsmaatregel die je kunt treffen is het plaatsen van een zeef boven de afvoer. Deze zal het meeste afval opvangen voordat het de afvoerbuizen bereikt en een verstopping kan veroorzaken.

Geen afval door de wc spoelen

Verstoppingen van de wc zijn vaak het meest vervelend. De dingen die we door een wc wegspoelen zien we het liefste zo snel mogelijk verdwijnen en niet terugkeren. Om ervoor te zorgen dat een verstopping van de wc niet meer voorkomt moet je enkel dingen door de wc spoelen die daarin thuishoren. Spoel geen tampons of vochtige toiletdoekjes door de wc. Deze kunnen namelijk makkelijk een verstopping veroorzaken. Gebruik ook geen overmatig veel wc-papier. Wanneer dit absoluut nodig is spoel het papier dan in twee of meer delen weg.

Verstoppingen preventief detecteren

Als laatste loodgieter tip is het handig om verstoppingen in een vroeg stadium te detecteren. Let onder andere op water dat iets minder snel wegspoelt dan normaal. Wanneer je een verstopping in een vroeg stadium detecteert is het probleem vaak met eenvoudige handelingen op te lossen. Ontstoppingsmiddelen zijn vaak niet effectief als een afvoer volledig verstopt is. De spullen die vastzitten in de afvoerbuis kan je dan alleen nog met professionele hulp loskrijgen. Detecteer je echter het probleem in een vroeg stadium dan kan het simpelweg spoelen met heet water en ontstoppingsmiddelen of het gebruik van een ontstopper voldoende zijn om een volledige verstopping te voorkomen.

(Bron: http://www.loodgietersmechelen.be/)