Klussen en weetjes over Materiaal

De nieuwe Metabo 4Ah accu's : Compact en 33% meer uithoudingsvermogen
Metabo is de eerste fabrikant van electrisch gereedschap die een duidelijke toename van uithoudingsvermogen van hun batterijen kan garanderen. Met de nieuwe Ultra-M-Technologie met 4Ah gaat een batterij van uw accutoestel tot 33% langer mee. Minder wisselen van batterij en dus sneller doorwerken!

Schroeven: tips en weetjes
Schroeven of vijzen, het lijkt iets banaals, maar toch zijn er verschillende tips en weetjes die het schroeven vaak eenvoudiger kunnen maken. Bekijk hieronder enkele tips met schroeven.

Decoupeerzaag kopen: types en modellen
Elektrisch aangedreven zagen kunnen hetzelfde als handzagen, maar vaak beter: het kost u minder zweetdruppels, de zaagsnede is eerder haaks en kan minder rafelig zijn. Draagbare elektrische zaagmachines voor houtbewerking zijn de decoupeerzaag, de cirkelzaag en de alleszaag.

Hout kopen: de kostprijs van hout en de keuze
Er is een bijzonder groot assortiment aan hout te koop. Zowel in soorten, maten, plaatmaterialen als profielen. Hout is leverbaar in standaardmaten en op bestelling in veel andere maten.

Soorten houten platen
Naast massief hout zijn er verschillende soorten platen in de vorm van dunne en dikke platen. Massief hout heeft een aantal nadelen. Het is om te beginnen al vrij duur, het is vrij sterk (wat tot belasting kan leiden van bevestigingen en scheuren van het hout).

Hang- en sluitwerk
hang- en sluitwerk is een verzamelnaam van alle materialen en producten die gebruikt worden bij deuren en ramen of te hangen, te openen of te sluiten.

Gyproc RhinoWall XS900
Ze zijn echt onafscheidelijk, die kinderen. Maar toen ze wat ouder werden, hebben we van die ene ruimte uit voorzorg toch maar meteen twee kamers gemaakt. Met de stevige Gyproc XS900-plaat. Die is makkelijk zelf te plaatsen en, héél belang­rijk, isoleert het geluid beter dan een halfsteense bakstenen binnenmuur. Zo wordt straks hun speelkamer een comfortabele slaapkamer. En, later, als ze het huis uit zijn... één grote, gezellige ruimte! Soms kunnen we niet wachten om die scheidingswand weg te nemen...

Schuren met een parketschuurmachine
Parket is een veel gevraagd type van vloer in de woning. Parket omvat alle soorten vloeren die van hout zijn gemaakt. Behalve in de badkamer is parket bijna overal een aanrader. Omdat parket van hout is kan het wel eens gebeuren dat er krassen of andere beschadigingen in zullen komen. Daarom hoef je niet persé een nieuw parket te leggen. Een oplossing hiervoor is de parketschuurmachine