Klussen en weetjes over Muren

Snelbouwstenen: prijzen en soorten
Hieronder een overzicht van de soorten en kosten van snelbouwstenen. Er zijn verschillende afmetingen in snelbouwstenen:

Verftips: tips om te verven
Een likje verf in de woning kan al snel wonderen doen. Soms sta je echt versteld van de resultaten die te behalen zijn door muren en/of kasten opnieuw te verven. Hierbij kunnen enkele basis verftips wel interessant zijn:

Vormbakstenen en wasserstrich stenen
Baksteen is een traditioneel materiaal, maar dat betekent niet dat het geen plaats heeft in hedendaagse bouwprojecten. Wienerberger toont dat met de nieuwste vormbakstenen en wasserstrichcollecties, waarvan het opmerkelijke kleurenpalet de aandacht trekt.

Voorbereiding nieuwe muur en vloer
Het renoveren van een keuken of badkamer begint met het maken van een goede ondergrond. Gewoonlijk betekent dat het verwijderen van de oude vloer- of wandbekleding – pleisterwerk, pleistertengels, tegels, linoleum of houtwerk – en het aanbrengen van een nieuwe.

Het metselwerk van de ruwbouw
Metselwerk bestaat uit stenen die op een bepaalde manier zijn gestapeld en onderling met specie muurvast met elkaar zijn verbonden.

Soorten stenen
De Hollandse baksteen, waar nog steeds de meeste huizen van gebouwd zijn, wordt in de oven gebakken van klei met eventueel toevoegingen. Het formaat is afhankelijk van de streek waar ze ooit gefabriceerd werden.

Gaten in muur opvullen
Het is belangrijk om bij de voorbereiding er voor te zorgen dat de muren mooi en effen staan. Dit is niet altijd een gemakkelijke klus, zeker niet wanneer het om gipsplaten (gyproc) gaat of om gaten in het pleisterwerk.

Behangtips - Tips bij het behangen
Behangen is hip en leuk, je kan op een eenvoudige wijze een nieuwe look aan je huis geven.
Hiervoor kan je kiezen tussen twee soorten behang.
Namelijk het papierbehang (dat is behang op basis van papier), een ander soort is vliesbehang. Het grootste voordeel van vliesbehang is dat je de muur kan insmeren in plaats van het behang. Het voordeel van vliesbehang is dat je properder en gemakkelijker kan werken.

Lori Weitzner Newsworthy krantenbehang
Uniek behangpapier van Lori Weitzner door het gebruik van oude krantenknipsels. Het kreeg de naam Newsworthy mee. Uiteraard is Newsworthy een knipoog naar het materiaal waaruit dit behang is gemaakt, namelijk gerecycleerde kranten.