Olijfboom beschermen gedurende de winter

Verschenen op 18/08/2015 in de rubriek Tuin -> Tuinaanleg

Olijfbomen zijn van nature subtropische planten. Ze houden van gematigde winters en van droge zomers. Bekijk maar de droge gebieden ten zuiden van Italië waar er gigantische velden vol met vaak hele oude olijfbomen staan. Sommige van deze bomen zijn zelfs 1000 jaar en ouder.
Het exporteren van een boom van ouder dan 200 jaar is verboden bij wet, vandaar dat de olijfbomen die hier in de handel te koop zijn jonger zijn.
Maar deze kosten al gauw een 1500 tot 2000 euro. Een hele investering dus.

Olijfboom beschermen in de winter - winterbescherming kopen voor olijfboom
Jonge boompjes kunnen binnengebracht worden gedurende de winter, maar de grotere exemplaren moeten helaas de koude winter in België en Nederland trotseren.
De eerste koude dagen komen er weldra aan en vandaar dat het belangrijk is om uw olijfboom te gaan beschermen tegen de winter.

Koude wind in de winter kan nefast zijn voor een olijfboom. De zeer droge en koude wind zal de takken doen afsterven die niet beschermd zijn. Olijfbomen kunnen van nature tegen enkele graden vorst, echter bij een felle winterprik is de kans realistisch dat de olijfboom de winter niet heelhuids doorkomt.

olijfboom beschermen tijdens winter

De beste oplossing voor het beschermen van de olijfboom is hem te beschermen met een thermobeschermhoes. Deze hoezen zijn van speciale fleece gemaakt die temperaturen tot ver onder het vriespunt weerhouden. Tevens zijn ze lucht- en lichtdoorlatend waardoor de olijfboom nog steeds kan ademen. Dit is zeer belangrijk. Rotting komt vaak voor wanneer een olijfboom gedurende de winter met bubbelplastic wordt ingepakt. Een thermobeschermhoes maakt komaf met dit probleem.

Een beschermende folie rond de pot kan uiteraard altijd. Maar met de reuze beschermhoes voor olijven pakt u boom en pot in. Dankzij de handige rits kunt u de boom in een mum van tijd terug verse lucht geven wanneer de temperatuur overdag boven het vriespunt klimt.

Heeft u ook een olijfboom of een andere tropische plant: aarzel dan niet en bescherm ze komende winter. Want zegt nu zelf, zou het niet zonde zijn dat jouw mooie boom het loodje legt?

Bestel hier uw beschermhoes voor olijfbomen.
(TIP: deze beschermhoes wordt momenteel GRATIS thuisgeleverd!)