Onderhoud van een CV-ketel

Verschenen op 03/01/2015 in de rubriek ->

Het herstel van defecte installaties, het reinigen van de schoorsteen en allerhande wisselstukken komen niet in aanmerking. De geregistreerde aannemer moet op de factuur de karakteristieken vermelden van de stookketel (merk, type en serienummer van het toestel) en op die factuur de datum vermelden van dat onderhoud.

Een goede onderhoud van uw CV ketel is echt van levensbelang. Zo zijn er veel firma's die een onderhoudscontract geven aan zeer gunstige tarieven.
Door een regelmatig onderhoud kunt u storingen voorkomen en wat zeker niet het minste voordeel is, is dat het de levensduur van uw cv-ketel verlengt. U kunt er eveneens nog zuiniger mee verwarmen.
Tegenwoordig geven veel erkende firma's tevens een standby-indicator bij het onderhoud van uw cv-ketel. De standby-meter meet het stroomverbruik van apparaten die niet ingeschakeld zijn, maar wel standby staan. (En meestal levert dit een interessant resultaat op)

Een onderhoud van de cv-ketel houdt meestal het volgende in:

  • De werking van de cv-ketel (of combi ketel, hr ketel of andere onderdelen van de verwarmingsinstallatie) wordt gecontroleerd.
  • Het onderhoud zelf aan de cv-ketel (reinigen, ontluchten of bijvullen)
  • De afstelling van de verwarming opnieuw fijnregelen
  • Controleren of uw toestel of verwarmingsinstallatie nog steeds aan de veiligheidseisen voldoet.