Klussen en weetjes over Premies

Extra premies en belastingverminderingen
Extra premies en belastingverminderingen

De alternatieven van gloeilampen
U heeft het wellicht al gezien of gehoord dat er stilaan minder en minder gewone gloeilampen gebruikt worden of verkrijgbaar zijn. Dit komt allemaal door een nieuwe richtlijn vanuit de Europese Unie. Deze richtlijn stelt dat alle energievretende lampen tegen eind 2012 van de markt moeten verdwenen zijn. Er zijn al een aantal vervangingsproducten, hieronder een opsomming van welke alternatieven mogelijk zijn.

Premies van het Vlaams Gewest
Voor personen die niet ot slechts gedeeltelijk gebruik kunnen maken van de federale belastingvermindering voor energiebesparende investeringen heeft de Vlaamse overheid een vergelijkbare premie ingevoerd.

Premies van uw netbeheerder
De Vlaamse netbeheerders zijn verplicht om bij hun afnemers energiebesparing te stimuleren, onder andere door een aantal energiebesparende maatregelen financieel te ondersteunen.

Premies voor zonnepanelen
Belangrijk bij het plaatsen van zonnepanelen is te weten hoeveel de premies zijn die daarmee kunnen verkregen worden. hieronder een overzicht van premies van zonnepanelen.

Verwarming met een warmtepomp
Een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie is een warmtepomp. Een warmtepomp werkt ongeveer op dezelfde manier als een koelkast, maar in de omgekeerde richting.

De woonbonus: De fiscus kan sympathiek zijn
Met de komst van de Woonbonus in 2005 is de fiscale behandeling van Woonleningen eenvoudiger en meestal ook voordeliger geworden. Dankzij de Woonbonus kunt u jaarlijks gemakkelijk meer dan 1.000 euro terugverdienen.

Belastingvermindering voor energiebesparende uitgaven en passiefhuizen
Sinds 2003 kunnen belastingplichtigen voor een aantal energiebesparende uitgaven een belastingvermindering krijgen

Besparen op energie: u wint altijd !
Door de economische crisis is energie besparen nu meer dan ooit een goede zaak voor uw portemonnee. De energiefacturen die op regelmatige tijdstippen in uw brievenbus vallen, komen soms hard aan.