Projectlaminaat: multi-flexibel

Verschenen op 27/12/2015 in de rubriek Interieur -> Vloeren

Projectlaminaat - soorten laminaat voor insentief gebruik
Het belang van uw vloer voor een zaak, kantoor of publiek gebouw mag zeker niet onderschat worden. Net zoals in privé-woningen draagt de vloer ook in een werkomgeving een belangrijk steentje bij tot de sfeer en het comfort. De esthetische en functionele eigenschappen van een vloer bepalen mede hoe uw werknemers en klanten zich voelen op de werkvloer. Ze zijn dus onrechtstreeks van belang voor de productiviteit, rentabiliteit en slaagkansen van uw onderneming. Werknemers die zich goed in hun vel voelen als gevolg van een aangename en functionele werkomgeving, zullen beter presteren. Bovendien komen ook uw (potentiële) klanten vroeg of laat met uw vloer in contact. U krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Bij de keuze van uw vloer moet dan ook rekening worden gehouden met twee grote pijlers: uw vloer moet in esthetisch opzicht perfect passen in de werkomgeving en hij moet functioneel zijn. Projectlaminaat is zo'n keuze.

Gezien de ruime keuze aan dessins en kleuren binnen het laminaatgamma kan het geen probleem zijn om de juiste vloer voor uw professionele omgeving te vinden. U kan kiezen voor minimalisme of rustieke warmte, voor een tegel- of een plankenvloer: de mogelijkheden zijn legio. Laminaatvloeren hebben daarenboven ook heel wat praktische voordelen, die verklaren waarom deze vloeren tegenwoordig zo gegeerd zijn in het bedrijfsleven.

Kiezen voor projectlaminaat

Een laminaatvloer is om te beginnen snel gelegd, zodat u uw zaak of kantoor niet voor een paar dagen moet sluiten. De meeste producenten van kwalitatief hoogstaande laminaatvloeren, zoals het Zweedse Pergo, hebben bovendien vloeren in hun gamma die speciaal ontworpen zijn voor de projectmarkt en die bijzonder slijtvast zijn. Om een voorbeeld te geven: Pergolaminaatvloeren met het gepatenteerde TripleWear Protection-systeem overschrijden qua slijtvastheid de vereiste waarden voor intens commercieel gebruik met meer dan 50 procent. Ze kunnen dus best tegen een stootje. Een andere praktisch voordeel van deze vloerbekleding is dat ze stofvrij en dus niet-allergeen is. U moet geen extra zakdoeken voor niezende-klanten of werknemers in de aanslag houden.

Om het geluidsniveau aanzienlijk naar beneden te halen, zijn moderne projectlaminaatvloeren uitgerust met een ingebouwde geluidsdempende onderlaag zoals de SoundBloc van Pergo. Deze laag functioneert bovendien ook als een kussen dat eventuele oneffenheden in de ondervloer opvangt, wat de plaatsing nog sneller en makkelijker doet verlopen. Dankzij unieke technologieën zoals Scratch Resistance Surface (SRS) zijn sommige kwalitatief hoogstaande projectlaminaatsoorten bovendien krasbestendig gemaakt, dit met het oog op intensief commercieel gebruik. U krijgt dus een stille, slip- en krasvrije vloer, die veiligheid en comfort aan een onvoorstelbare duurzaamheid koppelt.

Misschien wel het grootste voordeel van een laminaatvloer is zijn onderhoudsvriendelijkheid. Of het nu gaat om een hotellobby, een kantoor of een winkel: uw vloer moet altijd kraaknet zijn. Die eerste indruk, weet u wel. Het is dan ook belangrijk om vooraf grondig af te wegen welk vloertype op dat vlak het meest praktisch is. De kans is bijzonder groot dat u bij projectlaminaat terechtkomt. Deze vloeren vragen immers maar een minimum aan onderhoud, zodat u uw tijd in andere zaken kan investeren. En zodat ook de onderhoudskosten binnen de perken blijven.

Conclusie: laminaatvloeren koppelen een ruime keuze aan dessins en kleuren aan een zeer hoge slijtvastheid en tal van praktische voordelen, zoals plaatsing- en onderhoudsgemak. Ze zijn bijgevolg een aantrekkelijke investering op lange termijn.

De duurzaamheid van een projectlaminaat:

 • Vochtbestendig: 7/10
 • Onderhoudsvriendelijk: 9/10
 • Slijtvastheid: 9/10
 • Thermische belasting: 8/10

Pluspunten van projectlaminaatvloeren:

 • duurzaam en sterk
 • ruime keuze aan kleuren en dessins
 • geschikt voor klassieke en moderne interieurs
 • kras- en vlekbestendig
 • zeer onderhoudsvriendelijk
 • niet-allergeen
 • antistatisch
 • snel en makkelijk plaatsbaar

Minpunten van vloer van projectlaminaat:

 • niet vochtbestendig