Romantische woonkamer inrichting

Verschenen op 17/05/2014 in de rubriek Interieur -> Binneninrichting

Allemaal wijzigingen om de woonkamer een andere inrichting te geven. Maar waarom niet even kiezen voor een romantische woonkamer inrichting nu met de periode van Valentijn?

Romantische woonkamer inrichting

Rood is de kleur van de liefde, wanneer dat wordt gecombineerd met wit krijg je al een heel aparte en romantische inrichting. Probeer de tafel in de woonkamer te draperen met verschillende tafellakens, telkens rood afgewisseld met wit. De tafel kan bijkomstig versierd worden met rozenblaadjes die willekeurig over de tafel worden gestrooid. Rode servetten en kaarsen geven dan weer een extra toets aan het geheel.

Andere ideeën van inrichting woonkamer kunnen zijn door eenvoudige zaken: Ruim de overbodige rommel eens op, geen afstandsbedieningen laten rondslingeren, gooi magazines bij het oud papier en maak de salontafel zo leeg als mogelijk. Een grote schaal met daarin drijvende kaarsjes en eventueel een geurstokje brengen een zeer relaxte en romantische sfeer in de woonkamer.
Gordijnen kunnen gekozen worden in tinten van roze, maar gebruik geen te felle kleuren als inrichting van de woonkamer. Te fel kan namelijk de hele sfeer bederven.

Een open haard is zeker een romantisch element in de woonkamer. De nieuwe moderne trend zijn gashaarden die strak en design zijn. In een romantische woonkamer primeert het authentieke gevoel nog steeds en wordt er gewerkt met open haarden (of gewone kachels met grote vensters) waar echte houtblokken liggen te knetteren in het vuur.
Een donzig tapijt voor de open haard (let wel niet te dicht bij de haard) kan dan gebruikt worden om je op het gemak neer te vleien.
Lig je niet graag op de vloer? Dan kan een zacht salon wonderen doen. Languit op de bank liggen en genieten van een rustige zen-melodie. Grote kussen in lichte kleuren zijn ook altijd romantische elementen in de woonkamer.