Tips om uw huis te beveiligen tegen inbrekers

Verschenen op 02/11/2016 in de rubriek ->

Om de beveiliging te verbeteren zijn er verschillende dingen die u kunt doen. In eerste instantie denkt u natuurlijk aan het plaatsen van goede sloten. Dit is echter geen klus die u makkelijk zelf kunt uitvoeren. Om een gedegen beveiliging te garanderen kan u het plaatsen of vervangen van sloten beter aan een professional overlaten. Op Lekkerklussen.be concentreren we ons liever op klussen die u kunt uitvoeren. Daarom delen we drie tips waarmee u uw huis kan beveiligen tegen inbrekers.

Verlichting buitenshuis

Tips om uw huis te beveiligen tegen inbrekers
Een makkelijke manier om de beveiliging van uw huis te verbeteren is het plaatsen van verlichting buitenshuis. Zeker de voor- en achterdeur moeten van een buitenlamp worden voorzien. Hiermee voorkomt u namelijk dat een inbreker in de avonduren ongezien bij de deur kan komen. De beste keuze voor buitenverlichting is een lamp met bewegingssensoren. Deze zorgt namelijk ook voor een schrikeffect wanneer iemand het huis benadert. Binnenshuis wordt uw aandacht meteen gewekt wanneer buiten opeens een licht aanspringt. Een inbreker die kwade bedoelingen heeft kan hierdoor in paniek raken en op de vlucht slaan.

Tuin netjes bijhouden

Op Lekkerklussen.be hebben we een aparte categorie over klussen in de tuin. Te veel mensen maken echter weinig tijd vrij om ervoor te zorgen dat de tuin netjes wordt bijgehouden. Het gevolg hiervan is dat heggen te hoog groeien en struiken te breed. Dit staat niet alleen slordig, maar geeft inbrekers ook de mogelijkheid om zich te verbergen. Door de tuin netjes bij te houden, heggen en struiken kort te snoeien, hebben inbrekers geen plekken rondom het huis waar zij zich makkelijk kunnen verstoppen. Hiermee verbetert u dus de beveiliging van uw huis.

Alarmsysteem installeren

De installatie van een alarmsysteem was voorheen ook een klus die je beter aan een professional over kan laten. Tegenwoordig zijn er echter ook draadloze alarmsystemen op de markt. Deze zijn eenvoudig zelf te installeren. U hoeft namelijk geen draden door het hele huis aan te leggen om de verschillende sensoren met het moederbord te laten communiceren. Met deze nieuwe systemen maken de sensoren draadloos contact met het moederbord. Dit geeft nieuwe mogelijkheden met de alarmsystemen. Bovenal maakt het de installatie een stuk makkelijker en kunt u dit dus zelf doen.