tonzon thermokussens: hoge energierekening.

Verschenen op 05/07/2014 in de rubriek Ruwbouw -> Isolatie

De begane grondvloer van de meeste huizen in Nederland is in de winter koud omdat de vloer niet of slecht is geïsoleerd. De oppervlaktetemperatuur is vaak niet hoger dan 14 a 15° C. Voor wie het ook onder in de kamer een beetje warm wil hebben, zorgt deze koude vloer voor onnodig hoge stookkosten. Bij het plafond heerst een ondraaglijke hitte waar niemand wat aan heeft  en die onbenut verloren gaat. Daarnaast veroorzaakt de lage temperatuur onderin de woning vaak vocht- en schimmelproblemen met name als dubbelglas is geplaatst. Vocht dat voordien condenseerde op het enkelglas trekt nu naar de ongeïsoleerde vloer die ineens lange tijd het koudste oppervlak is. Gevolg; veel meer huisstofmijten en schimmelvorming in vloerbedekking, langs plinten en onderop meubels.

De beste manier om deze problemen op te lossen, is vloerisolatie met TONZON Thermoskussens. Met deze Nederlandse innovatie komt de vloer vrijwel op kamertemperatuur dankzij de perfecte pasvorm en de zeer hoge isolatiewaarde. Deze is vergelijkbaar met een isolatielaag van méér dan 17 cm dik.  Men woont prettiger op een vloer die een stuk warmer is en vochtproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.  Zelfs de concentratie huisstofmijtallergeen daalt significant dankzij het droge klimaat in de vloerbedekking, zo blijkt uit wetenschappelijk  onderzoek.

Nu blijkt dat ook de energiebesparing  veel hoger is dan altijd gedacht en gemiddeld wel 15 tot 20% van het huidige verbruik kan bedragen. Dat is te danken aan de spontane tempering van het stookgedrag door het verdwijnen van de optrekkende koude. Dat maakt van TONZON vloerisolatie niet alleen een buitengewoon zinvolle maar ook een zeer rendabele investering.
Het Thermoskussen ( ‘beste koop’  Consumentenbond) is een Nederlandse  uitvinding en sinds de introductie in 1980 toegepast onder honderdduizenden woningen. Het beschermt zelfs houten en betonvloeren tegen rot zo blijkt uit 26 jaar lange praktijkervaring. Een multimedia CD ROM met video´s laat zien hoe het innovatieve systeem wordt aangebracht onder vloeren, maar ook in daken, tegen muren, om het ligbad en achter de radiator.  Deze CD-Rom kan men gratis bestellen bij TONZON BV 00 31 53 4332391. Veel van de video’s kunnen echter ook bekeken worden op de website  www.tonzon.nl.